BBQLovers.se

Sveriges bästa grillblogg! BBQLovers är mycket inspirerad av amerikansk barbeque, dvs riktigt långa grillningar low & slow med massor av härlig rökved för att få den autentiska bbqsmaken. Jag tillhör skaran som tycker att grillsäsongen slutar den 31:e december med en nyårsgrillning och startar igen den 1:e januari. Här kommer ni säkerligen få uppleva en del galna experiment, då jag älskar att experimentera. Jag är svag för stark mat, har en gedigen samling med några av världens starkaste såser som jag försöker använda mig av så ofta jag kan. Dessutom har jag börjat hobbyodla chili. Följ med mig på min grillresa så lovar jag att ni kommer få vara med om mycket kul framöver. Missa inga inlägg, se till att gilla mig på Facebook. http://www.facebook.com/bbqlovers.se Vill ni komma i direkt kontakt med mig? Maila på info@bbqlovers.se

Chared Lemons

Postad: 2014-04-14 12:31
grillad grapefrukt

Jag har lite svårt att hitta på något bra svenska namn på detta.
Kolade citroner, kolgrillade citroner, sotade citroner? Nä jag tycker det låter bäst på engelska så det får bli Chared Lemons istället.
 
TILL RECEPTET

 

Läs mer...

logo_vit_kant

Idag slår vi upp portarna till nya, och bättre BBQLovers.
Jag har bestämt mig för att flytta tillbaka bloggen till min egen domän.
www.BBQLovers.se
Detta för att det ska bli enklare för dig som läsare att få information från alla mina kanaler såsom social media
medlemsreceptsidor och grillforum.
Jag vill helt enkelt …

Läs mer...

Ass blaster

Just nu pågår en tävling på vår facebooksida där du kan vinna ett ex av superheta såsen
Ass Blaster.
Kolla själv och delta.
Kanske är det du som vinner.
Klicka på länken nedan för att komma till tävlingen.
TÄVLING
 

 
http://www.bbqlovers.se

Läs mer...

Martinilax på Citronplanka

Postad: 2014-03-15 11:38
2014-03-14 18.18.33

Martinilax är ett ett ganska enkelt men mycket gott grillrecept.
Man låter laxen marinera sig i spriten några timmar och sedan röks den på låg temperatur med äppelved.
Såg receptet för många år sedan på programmet license to grill.
Kommer inte ihåg då mycket direkt så slängde ihop något liknande.
Här gör jag en planka …

Läs mer...

Weber Truck Tour 2014

Postad: 2014-03-14 09:37
2014-03-13 14.59.48

Igår hade jag en riktigt härlig arbetsdag i solen.
Jobbade för Weber truck tour i Malmö, där vi höll utbildning för våra återförsäljare.
Deltagarna fick grilla en hel meny med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Allt skapat på grillen.
Först röktes en bit lax i Weber Summit till förrätt.
Denna röktes med Äppelflis.
Därefter grillades Tri-tipstekar …

Läs mer...

Vinst i årets Kock-tävling

Postad: 2014-03-11 21:42
2014-03-11 18.58.21

Fick ett trevlig mail idag att jag vunnit i Årets Kocks Instagramtävling.
Det var min kottlettrad som föll juryn i smaken.
Riktigt kul, för den föll verkligen mig i smaken också.
En av dom bättre grillningar jag gjort.
 
Nu väntar jag på en låda med Rapsgrisprodukter från Scan.
Har ju provat många av dem …

Läs mer...

Beer Brats

Postad: 2014-03-10 09:33
berbrats2

Beer Brats
Vi fortsätter på det tyska temat.
Detta är ett annorlunda sätt att grilla dina korvar.
Här får du en korv som är riktigt saftig med klara smaker av öl och kryddor som du 
lägger i blandningen.
Korv i sig tycker jag är otroligt underskattat. Enkelt att grilla, barnen älskar det och det är

Läs mer...

Kotlettrack med krispig svål

Postad: 2014-03-09 09:12
2014-03-08 19.38.10

Det är fantastiskt gott.
Här tillagar jag en kotlettbit med benen och svålen kvar.
Detta gör att det ser trevligt ut vid servering, fettet gör köttet otroligt saftigt och svålen krispas till,
just knaprig svål är något av det bästa jag vet.
Det som gör detta recept så framgångsrikt är bra råvaror.
Dessa bitar hittar …

Läs mer...

Rökta soltorkade tomater

Postad: 2014-03-09 08:50
2014-02-18 22.08.38-1

Detta är perfekt om du har tomater hemma som börjar bli lite tråkiga.
Egna soltorkade tomater har jag gjort många gånger innan.
Men att röka dom hade jag inte provat tidigare, så bestämde mig för att göra ett test.
Detta test föll mycket väl ut så delar med mig till er.
Passade …

Läs mer...

Schweinehaxe på 3 dygn

Postad: 2014-03-07 10:26
2014-03-07 07.46.28

Jag sticker ut hakan och säger att lägget är bästa biten på hela grisen.
Är den bara rätt tillagad så kan det ses som en gåva från gud och en munorgasm utan dess like.
Schweinehaxe är en klassisk rätt i tyskland som du hittar på många restauranger där.
Bli inte rädda när ni läser …

Läs mer...