BBQLovers.se

Sveriges bästa grillblogg! BBQLovers är mycket inspirerad av amerikansk barbeque, dvs riktigt långa grillningar low & slow med massor av härlig rökved för att få den autentiska bbqsmaken. Jag tillhör skaran som tycker att grillsäsongen slutar den 31:e december med en nyårsgrillning och startar igen den 1:e januari. Här kommer ni säkerligen få uppleva en del galna experiment, då jag älskar att experimentera. Jag är svag för stark mat, har en gedigen samling med några av världens starkaste såser som jag försöker använda mig av så ofta jag kan. Dessutom har jag börjat hobbyodla chili. Följ med mig på min grillresa så lovar jag att ni kommer få vara med om mycket kul framöver. Missa inga inlägg, se till att gilla mig på Facebook. http://www.facebook.com/bbqlovers.se Vill ni komma i direkt kontakt med mig? Maila på info@bbqlovers.se

BBQLovers.se lanserar nya produkter

Postad: 2014-11-20 13:05
salt-of-satan-300x144

Jag har nu uppdaterat Webshoppen med lite nya heta produkter.
Välkommen att ta en titt i BBQLovers Webshop
Du hittar den på BBQLovers.tictail.com
Här hittar du lite heta produkter, och även chilifrön om du är intresserad av att odla själv.

Salt of Satan
 

Salt of satan – Rökt Ghostpepper Salt
 

Läs mer...

Salt of Satan Beef Ribs

Postad: 2014-11-20 13:03
salt_of_satan_beef_ribs-657x360 (1)

Beef ribs är en detalj som kan vara lite svår att få tag på, men jag lovar er.
Det är värt besväret att leta efter kossans variant av ribs.
Dessa kan också kallas Shortribs eller Beef Shortribs.
Det är en fantastisk styckningsdetalj som verkligen smälter i munnen om den tillagas på rätt sätt.
Fråga hos din …

Läs mer...

Rökt Kalkon

Postad: 2014-11-20 13:00
2014-11-08-16.53.14-1-657x360

Kalkon gör sig fantastiskt på grillen.
Genom att ge den lite röksmak så får man ett kanonresultat.
Glöm alla torra tråkiga ugnsbakade kalkoner du ätit tidigare.
Här får du en rökig saftig kalkon.
Men ett varningens finger. Det kanskeblir ett åtagande att grilla kalkonen
till släkt och vänner för all framtid.
TILL RECEPTET

Läs mer...

Sidribs med Krispig Svål

Postad: 2014-11-20 12:58
2014-11-02-08.28.26-657x360

Sidribs är helt enkelt revben från grisen där man skurit ut ett revben och låter fläsksidan sitta kvar. Ofta med svålen kvar. Detta gör att det blir en rejäl bit kött till skillnad från vanliga spareribs.
Detta är en styckningsdetalj som funnits väldigt länge, men inte synts så mycket i butikerna.
För något år sedan …

Läs mer...

Rökig Chorizo & Habanero-gryta

Postad: 2014-11-20 12:56
2014-10-19-17.09.55-1-657x360

Grytor är vanligtvis kanske inget man gör på grillen. Men det fungerar utmärkt om man har en bra gjutjärnsgryta.
Här kan man ta fördel av röksmaken som man får från grillen och den gör sig riktigt bra i just grytor.
Denna gryta är het med massor av smak och perfekt nu när hösten …

Läs mer...

Postad: 2014-11-20 12:52
chilicheesepotatis-657x360

Detta är ett fantastiskt gott tillbehör till många grillrätter.
Det är helt enkelt potatismos med ost och chili som grillas på planka för att få lite härligt röksmak.
Dessa är även perfekt att göra om du har överbliven potatismos.
 
TILL RECEPTET

Läs mer...

Pulled Beef injicerad med pilsnersmör

Postad: 2014-11-20 12:44
2014-10-01-21.41.54-1-657x360

Pulled har ju varit på allas läppar några år nu och kan väl säga att just Pulled pork var förra årets fluga.
En riktigt gjord Pulled pork är svårslaget, men jag har alltid varit en sucker för nötkött och kommer alltid att vara.
Därför är Pulled Beef det självklara valet för mig framför Pulled Pork.

Läs mer...

Rökt Röding med Citron & Dill

Postad: 2014-11-20 12:41
rökt-röding-3-657x360

Rökt fisk är ju fantastiskt gott.
Här passar det utmärkt med lite fetare fiskar som lax, makrill och inte minst röding.
Här får sen bada i en 5 procentig brine i ca 1 dygn och sedan röks den med plommon och äppelträ.
 
TILL RECEPTET

Läs mer...

Candied Jalapenos

Postad: 2014-11-20 12:37
2014-08-28-13.58.10-657x360

Vad gör man egentligen med sin chiliskörd?
Nu när chilifrukterna mognar i rasande takt, så blir det lätt ganska många.
Här är ett recept på ett fantastiskt tillbehör till det mesta. Candied Jalapenos, eller kanderad Jalapeno som det heter på svenska.
Dessa är söta och heta. Passar utmärkt som tillbehör till både hamburgare, pulled pork …

Läs mer...

Thaigrillade Lammracks

Postad: 2014-09-09 08:03
2014-08-28 12.54.39

Lammracks är väldigt poppis att köra på grillen.
Det går fort, är enkelt. Ofta smaksätts dom med rosmarin och vitlök, vilket är gott men kanske lite tråkigt.
Här kör jag med lite thailändska smaker för att hotta upp racksen lite.
Helt enkelt otraditionella lite spicy lammracks.
TILL RECEPTET

Läs mer...