BBQLovers.se

Sveriges bästa grillblogg! BBQLovers är mycket inspirerad av amerikansk barbeque, dvs riktigt långa grillningar low & slow med massor av härlig rökved för att få den autentiska bbqsmaken. Jag tillhör skaran som tycker att grillsäsongen slutar den 31:e december med en nyårsgrillning och startar igen den 1:e januari. Här kommer ni säkerligen få uppleva en del galna experiment, då jag älskar att experimentera. Jag är svag för stark mat, har en gedigen samling med några av världens starkaste såser som jag försöker använda mig av så ofta jag kan. Dessutom har jag börjat hobbyodla chili. Följ med mig på min grillresa så lovar jag att ni kommer få vara med om mycket kul framöver. Missa inga inlägg, se till att gilla mig på Facebook. http://www.facebook.com/bbqlovers.se Vill ni komma i direkt kontakt med mig? Maila på info@bbqlovers.se

Armadillo Eggs – Kärlek i ett litet paket

 

Sprang äver mycket trevigt recept i veckan på nätet.
Nämligen Armadillo Eggs.

Nu när man har en rejäl skörd med Jalapenos så är detta det perfekt att göra med några av dem.

Härligt ostfyllda jalapenos, omslutna av Italian Sausage och rökta med mesquite.
2013-08-23 21.01.062013-08-23 21.00.29

 

Du behöver:

Till färsen:
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
Till Jalapenon:
  • Jalapenos
  • Färskost (typ Philadelphiaost)
  • Cheddarost

 

  • Din favoritrub
  • din favorit BBQ-sås
  • Mesquiteflis (eller någon annan typ av rökflis)

Börja med att göra färsen.

2013-08-23 14.51.02

Blanda ihop alla kryddorna och vitlöken i färsen
Låt stå en stund i och dra sig i kylskåpet.

Lägg rökflisen i blöt

Blanda ihop färskost och cheddar

2013-08-23 15.00.28

Skär av toppen på dina jalapenos

2013-08-23 14.50.552013-08-23 14.54.04

lägg ostblandningen i en fryspåse och klipp av ett litet hål i ena hörnet av påsen.

Fyll dina jalapenos med ostblandningen.

2013-08-23 15.05.292013-08-23 15.17.54

rulla i hela jalapenosen i köttfärs.

rubba med rubben.

Gör i ordningen röken eller grillen för indirekt låg värme.

Ca 100 grader.

Lägg på rökflisen.
När dett börjar ryka, lägg på dina ägg och rök i ca 1-1,5h.

fyll på med räkflis så fort det slutat ryka.
Sista halvtimmen penslar du med bbqsås ett par gånger.

Servera

 

2013-08-23 16.03.482013-08-23 17.59.22

 

Socialisera
Kommentarer
Din kommentar


Current month ye@r day *