BBQLovers.se

Sveriges bästa grillblogg! BBQLovers är mycket inspirerad av amerikansk barbeque, dvs riktigt långa grillningar low & slow med massor av härlig rökved för att få den autentiska bbqsmaken. Jag tillhör skaran som tycker att grillsäsongen slutar den 31:e december med en nyårsgrillning och startar igen den 1:e januari. Här kommer ni säkerligen få uppleva en del galna experiment, då jag älskar att experimentera. Jag är svag för stark mat, har en gedigen samling med några av världens starkaste såser som jag försöker använda mig av så ofta jag kan. Dessutom har jag börjat hobbyodla chili. Följ med mig på min grillresa så lovar jag att ni kommer få vara med om mycket kul framöver. Missa inga inlägg, se till att gilla mig på Facebook. http://www.facebook.com/bbqlovers.se Vill ni komma i direkt kontakt med mig? Maila på info@bbqlovers.se

Inlagd Jalapeno

Postad: 2013-08-31 16:51

Inlagd Jalapeno

Ni har ju som bekant sett att jalapenoskörden varit ganska god i BBQLoverska hemmet i år.

Men vad gör man då med all frukt (jag det heter faktiskt frukt konstigt nog)

Inlagd jalapeno är faktiskt riktigt bra.

Ni vet att det finns sådana att köpa till tacofredagen.
Dock är egna 100 gånger godare, och oftast lite bättre styrka med.

 

Det är väldigt enekelt att lägga in sina egnal jalapenos och går finfint med vilken chilifrukt som helst.

Här la jag faktiskt in två stycken Trinidad Moruga Scorpion med.
Inte för att dom är så behagliga att äta, men bra att ha konserverat när någon vill smaka världens starkaste chili.

2013-08-31 15.53.472013-08-31 16.07.03

Du behöver:

  • 400 gr jalapenos
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 3 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 3 tsk salt

 

2013-08-31 07.50.112013-08-31 08.02.43

r så här:

  • Blanda ihop allt utom jalapenon
  • Skiva chilifrukterna i skivor (ca 3mm)
  • Koka upp lagen
  • Lägg i chilin
  • Låt småputtra under lock i ca 5 minuter.
  • Häll därefter upp på burk med lock.

Ett tips är att koka upp dessa burkar innan för att få bort ev bakterier.

Svårare än så är det inte att bevara dina chilis så du kan njuta av dem hela vintersäsongen.

2013-08-31 08.12.162013-08-31 15.53.582013-08-31 11.25.50-2  2013-08-31 15.58.29 2013-08-31 16.01.24    

 

Socialisera
Kommentarer
  • […] Servera i hamburgerbröd med valfria tillbehör och lägg i det krispiga kycklingskinnet. Jag hade i picklad rödlök och inlagd jalapeno […]
  • Din kommentar


    Current month ye@r day *