BBQLovers.se

Sveriges bästa grillblogg! BBQLovers är mycket inspirerad av amerikansk barbeque, dvs riktigt långa grillningar low & slow med massor av härlig rökved för att få den autentiska bbqsmaken. Jag tillhör skaran som tycker att grillsäsongen slutar den 31:e december med en nyårsgrillning och startar igen den 1:e januari. Här kommer ni säkerligen få uppleva en del galna experiment, då jag älskar att experimentera. Jag är svag för stark mat, har en gedigen samling med några av världens starkaste såser som jag försöker använda mig av så ofta jag kan. Dessutom har jag börjat hobbyodla chili. Följ med mig på min grillresa så lovar jag att ni kommer få vara med om mycket kul framöver. Missa inga inlägg, se till att gilla mig på Facebook. http://www.facebook.com/bbqlovers.se Vill ni komma i direkt kontakt med mig? Maila på info@bbqlovers.se

Pulled Pork Fatty

Postad: 2013-08-20 20:53

Pulled Pork Fatty

Idag är det dags för en lite annorlunda Bacon Explosion.

Nämligen en Pulled Pork Fatty.
Samm princip som en vanlig Bacon Explosion, men med pulled pork invändigt istället.

Denna har jag rubbat med en texmexrub, och kör Webers Champion BBQsås invändigt, samt lagrad riven prästost.
Rubben är den samma som jag använde till min Texmex Tequilacan chicken.

Du behöver:

  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
  • 3 paket bacon, gärna en lite längre tjockare variant
  • riven lagrad prästost
  • valfri bbqsås
  • lite överbliven pulled pork
  • Rökflis
Till rubben:
  • 3 msk chilipulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 msk grovmalen svartpeppar från kvarn
  • 1 msk oregano
  • 1 msk salt
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk red hot chili flakes
  • 2 tsk korianderblad
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

2013-08-20 18.10.29           

Gör en Baconmatta. Hur du gör ser du HÄR

2013-08-20 12.40.31

Rubba baconväven med din favoritrub.

Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan. Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie.

Rubba igen.

Bred ut BBQ-sås på färsen.

2013-08-20 12.50.31

Lägg på knaperstekt bacon

2013-08-20 12.52.27

lägg på pulled porken och toppa med ost.

2013-08-20 13.03.552013-08-20 13.04.40

Tänk på att inte lägga fyllning ända ut tillkanterna, detta för att du ska kunna försluta rullen ordentligt

Tag sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.

2013-08-20 13.08.01

Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt rullen.

2013-08-20 13.09.242013-08-20 13.11.02

Grilla indiekt på låg värme (ca 100-1200 grader) tills den når en innertemperatur på 65 grader.
Detta tar ca 2-3 h. Rök med rökflis första timmen.

2013-08-20 16.55.242013-08-20 16.55.29

Pensla på lite bbqsås mot slutet om du vill.

Rulla in i folie och låt vila en stund innan servering.

2013-08-20 18.10.20

2013-08-20 18.38.51

Servera med valfritt tillbehör

Socialisera
Kommentarer
  • 2014-02-18
    Gjorde detta recept i dag,blev j....gt gott!!
  • Din kommentar


    Current month ye@r day *